BLOG

Fotodárek

28. srpna 2023

Jak vytvořit jedinečný inspirující stolní kalendář


Znáte to. Je neděle, za okny šedá obloha, ulice poloprázdné. Z rádia slyšíte už potřetí stejnou melodii. Cítíte se… jak to říct, trochu v útlumu, bez nálady, bez motivace. Věřte, ten pocit také známe.
Tady u nás, ve Výrobě fotodárků, dobře víme, že každý potřebuje občas popíchnout, nasměrovat k lepší náladě. Čtěte dál a objevte, jak vytvořit motivační stolní kalendář, který vám rozjasní šedé dny a vyloudí úsměv na tváři.

Hledejte své nejlepší fotografie

Pro stolní čtrnáctidenní kalendář budete potřebovat minimálně 28 fotografií, v případě kalendáře týdenního pak 54 fotografií. Již na začátku si usnadněte práci tím, že si fotografie upravíte, roztřídíte a rozhodnete se, která patří ke kterému týdnu.

Vytváříte kalendář pro sebe? Vybírejte si fotografie svých oblíbených tváří, selfíček a grimas tak, abyste vyvolali úsměv již pouhým pohledem na fotografii. Dobré jsou společné snímky s přáteli, s rodinou, se svým mazlíčkem. Víme, že takových máte spousty. Pokud vytváříte kalendář jako dárek, můžete vybrat fotografie ze společných oslav, cest a dobrodružných výprav, které jste s obdarovaným podnikli.

Důležitá jsou i slova

Každý týden můžete začít svým oblíbeným textem - citátem, úryvkem textu písně nebo lidovou moudrostí. Toto je chvíle, která vás do nového týdne jaksepatří nakopne. Text vpisujte do poznámky u pondělí, prvního dne v týdnu. Můžete jej i patřičně barevně vypíchnout. Pokud máte zvolenou šablonu s popiskou fotografií, popusťte svou fantazii z uzdy a vymýšlejte vtipné a veselé popisky.

Vkládejte fotografie

Nyní zbývá nahrát vaše fotografie, seřadit je podle připraveného pořadí a vložit texty. U fotografií vytvářejte zajímavými výřezy výrazné kompozice, pokud to stránka dovoluje, obměňujte její rozložení. U textu volte správnou velikost, barvu i font.

Uvidíte, že budete z výsledku nadšeni. Každý pohled do takto vytvořeného kalendáře, každé otočení listu vám vyloudí úsměv na tváři a vaše dny se rozzáří.
 


[zpět na obsah]